O nas

Gostilna Pri Matetu

Gostilna Pri Matetu spada med starejše gostilne v Ilirski Bistrici.

Gostilna pri Matetu se v Ilirski Bistrici nahaja že vse od leta 1878. Nekoč je bila priljubljena postajališka točka furmanov, ki so se tukaj okrepčali med potjo v Trst ali Reko. Skozi generacije smo ohranili ljubezen do priprave odlične hrane iz lokalnih sestavin in se trudili ohraniti stari šarm gostilne, vključno z veliko vinsko kletjo, ki je kot nalašč za zaključene družbe.

Naše goste razvajamo z bogato ponudbo različnih jedi, brezalkoholnih in alkoholnih pijač med katerimi gre izpostaviti več vrst točenih piv in vina ter sveže pripravljenimi sladicami. 

Poleg naše gostilne se nahaja tudi prodajalna Vinakoper, v kateri nikoli ne zmanjka izbrane kapljice za vse željne degustacije.

Za večje skupine pa po predhodni prijavi pripravimo tudi zasebne degustacije. Poleg tega obiskovalcem nudimo tudi možnost prenočitve v treh prijetnih sobah z 10 ležišči.

Te so še posebno priljubljene med gosti, ki se v Ilirsko Bistricijo pripeljejo na raziskovanje okoliških pohodniških poti in kolesarskih tur oziroma se odločijo za obisk brkinške sadne poti. Tisti, ki jih okolica zvabi v aktivnejše raziskovanje, si lahko pri nas izposodijo kolesa in pridobijo vse informacije o najlepših kotičkih naših krajev ter o ribnikih, kjer se lahko preizkusijo v ribolovu.

Ljubitelji pohodništva pa bodo zagotovo navdušeni, da smo imetniki žiga evropske pešpoti E6!

 

Povpraševanje

Pošljite nam sporočilo in z veseljem Vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času!